MILLEST ALUSTADA? – CAFFEINE ROASTERS

MINU OSTUKORV

Sulge ostukorvi

F R E E   S H I P P I N G   I N   E S T O N I A    F R O M   2 4 . 9 5   E U R

MILLEST ALUSTADA?

 

Me usume, et hea kohvi valmistamiseks peaks võtma paar minutit aega. Kohv peaks olema valmistatud hetkes viibides ja nauditama kohe. Kodus maitsva kohvi valmistamiseks ei ole vaja imesid. Kuigi erinevad maitsenüansid võivad olla keerulised, siis hea tassi kohvi valmistamiseks on vaja omandada vaid mõned lihtsad tehnikad. Oluline on keskenduda järgnevale: kohvi röstimise ajale, õigele jahvatusastmele, kohvipuru ja vee proportsioonile ning õigele veetemperatuurile.

Kõige parem viis alustada .. on valida kohv! See on kõige esimene ja kõige olulisem samm. Kontrolli alati kohvi värskust. Proovi sihtida kohvi valmistamine kohvioa “kuldsesse perioodi”, ehk paar päeva kuni 2 nädalat peale röstimist.

Maitsenoodid peegeldavad alati kohvioa päritolu. Kui otsid erilisemat ja komplekssemat maitset, võid julgelt võtta suuna piirkonnakohvide poole – või isegi parem – kindla päritolukohvi poole (pärit kindlast külast või farmist).

Järgmine samm on kohvi jahvatamine. Iga kohvivalmistamise vahend nõuab kindlat jahvatust. Meie soovitame kasutada suurt, jämedat jahvatusastet presskannukohvile. Chemexi, Harry/Kalia või Aeropressi seadmed tahavad keskmist või peenemat jahvatust. Espressoks sobilikud oad peaksid olema peenelt jahvatatud. Igal kohvivalmistamise meetodil on standardretsept kohvipuru ja aja osas, kuid alati ei pea reeglite järgi tegutsema! Naudi ja tunne rõõmu katsetamisest, et leiad meetod, mis toimib kõige paremini Sinu maitsemeelte jaoks. Kui oled algaja ja otsid retsepte, mida katsetada, vaata meie retsepte kohvivalmistamise juhendite pealkirja alt. Oluline on hoida head proportsiooni kohvi ja vee vahel. 

Üldiselt on hea retsept 1.

Värskelt jahvatatud kohv: olemas.

Parim jahvatus vastavalt sinu poolt valitud kohvivalmistamismeetodile: olemas.

Retsept, mis jälgib kohvipuru hulka ja aega: olemas.

Mis on puudu?

Veetemperatuur. Kasuta veekeedukannu, millel on n-ö “goose-neck”, mis aitab olla täpsem vee valamisel. Kui vesi keeb, võta kann keemast ära 30ks sekundiks. Parim temperatuur on 195-205 kraadi F (90-96 kraadi C).

Rõõmsat kohvivalmistamist!