KOHVIMINE LAHEMEETODID: CHEMEX – CAFFEINE ROASTERS

MINU OSTUKORV

Sulge ostukorvi

F R E E   S H I P P I N G   I N   E S T O N I A    F R O M   2 4 . 9 5   E U R

KOHVIMINE LAHEMEETODID: CHEMEX

 

1. Kohvi ja vee hulk varieerub olenevalt valmistatava kohvi tüübist ja eelistatud maitsetugevusest. Alustuseks soovitame kasutada 32 grammi kohvi ja 450 gr vett. Kaalu välja jahvatatud kohv, mille jämedus peaks olema sarnane meresoolale.
2. Voldi lahti filter ja aseta Chemexisse, jälgides, et kolmekordselt volditud osa on tila pool ja samas ei takistaks valamist.
3. Vala filter ja kann üle sooja veega. Peale seda vala vesi ära.
4. Pane jahvatatud oad filtrisse ja raputa kergelt. See tasandab oad, et kohv asetseks filtris ühtlasemalt.
5. Kokku on neli valamist. Esimesena - alustades keskelt, vala 50 grammi vett. Vala vett aeglaselt ja ühtlaselt väljapoole vältides filtriseinu. See paneb kohvi paisuma ehk “õitsema”. Lase sel toimuda umbes 20-30 sekundit. Hea “õitsemine” kindlustab, et kohvi maitseomadused tulevad kenasti välja.
6. Peale 20.30 sekundi möödumist valage kohv ringsete liigutustega kohvipurule peale, alustades keskelt. Valades peaks jõudma filtri ääreni ja siis spiraalselt valama tagasi keskpaiga poole. Teise valamise jaoks peaks kasutama 150 grammi vett.
7. Korda valamist järgmise 150 grammi veega.
8. Korda veel kord valamist, aga seekord kasuta vaid 100 grammi vett, lubades veel vajuda läbi kohvipuru kuni vee ja puru segu vajub umbes 2-3 cm allapoole enne kui alustad kolmandat valamist.
9. Lase kogu veel kohvipurust läbi joosta.
10. Kohvivalmistamine peaks võtma umbes 4-4.5 minutit. Kui kohv valmis liiga kiiresti, kaalu järgmiseks korraks peenemat jahvatust või aeglasemat valamistempot. Kui valmistamine aga oli ajakulukam, kaalu jämedamat jahvatust või kiiremat valamistempot.
11. Naudi!