KOHVIMINE LAHEMEETODID: HARIO V60 – CAFFEINE ROASTERS

MINU OSTUKORV

Sulge ostukorvi

F R E E   S H I P P I N G   I N   E S T O N I A    F R O M   2 4 . 9 5   E U R

KOHVIMINE LAHEMEETODID: HARIO V60

 

1. Voldi filter koonusekujuliseks
2. Loputa filter kasutades Hario Dripperit (see osa V60st, kuhu läheb filter) umbes 96 kraadise veega, et elimineerida võimalik paberimaitse ja soojendada tassi või karahvini enne kohvivalmistamist
3. Vala ära loputusvesi
4. Jahvata 24 grammi (umbes 3 supilusikatäit) kohvi umbes koshersoolaga sama peeneks
5. Vala kohv filtrisse. Raputa kergelt - see tasandab kohvi ja jagab selle ühtlasemalt filtris.
6. Vala peale vesi - jällegi natuke alla keemistemperatuuri, umbes 96 kraadi juures. Kasuta ainult nii palju vett, et katta kohvipuru. Lase “õitseda” 15 sekundit. Kohv annab välja gaasid, kui see on värske - kohv peaks tõusma ja natuke mullitama.
7. Pärast õitsemist vala vesi ühtlase joana peale. Vala vett ühtlaselt, spiraalselt, lisades vett iga 10-15 sekundi pärast, et tagada ühtlane ekstraheerimine. Vala tumedatele täppidele ja väldi heledaid. Kui kasutad kaalu, siis peaksid valama kuni jõuad 360 grammini.
8. Eelmalda filter ja naudi. Kui jõuad 3 minuti ja 30 sekundini, peaks sul olema umbes 12 untsi ehk 350 ml kohvi. Vala kohv sooja kruusi.
9. Naudi!