Tervitus–Caffeine blogi

nov. 2, 2021

Kui Ottomanid 17. sajandil Euroopale kohvi tutvustasid, ei läinud kaua kuni see populaarseima joogi–õlu–tõsiseks konkurendiks muutus. Ma mäletan ühte vestlust kliendiga, kui olin tema igapäevase tellimuse (sojapiima latte ja sooja šokolaadi sarvesaia) üle andnud ning jäime kohvi üle arutama.. Teemaks tuli, et kus oleksime me tänapäeval, kui Vana-Kreeka filosoofid ja Rooma valitsejad oleksid tarbinud igapäevaselt veini asemel kohvi. Kuna kofeiin on stimulant ja alkohol depressant, siis kas oleks ajaloos vähem verd valatud või oleks erimeelsuste lahendamine olnud diplomaatilisem ja produktiivsem? Võibolla ja võibolla mitte, aga keegi ei saa vastu vaielda kohvi võimele abistada meid nende viimaste lehekülgedega oma kodutööst, kui kesköine tähtaeg tiksub vaikselt lähemale ja lähemale.

Kohv on tulnud pika tee 17. sajandist. Enam ei keedeta padade viisi kohvi valmis, mida siis terve päeva soojas hoidmiseks peab tulel hoida. Kui tellida tänapäeval kohvikust või restoranist kohvi, siis on iga kohv individuaalselt käsitsi valmistatud, et pakkuda erakordset elamust. Kohv ei ole ka enam lihtsalt salapärane “kohv” vaid aina tähtsamaks on saanud kohviubade kogu teekond. Et tarbija teaks täpselt, millisest riigist, millisest piirkonnast ja isegi millisest farmist nende kohvioad pärit on. Barjäär tarbija ja tootja vahel on õhem kui kunagi varem ning aina rohkem hoolitsetakse selle eest, et tootjad oleksid õiglaselt koheldud ja saaksid väärikat tasu oma töö ja saagi eest.

 

Caffeine blogis hakkame kirjutama haaravaid ja harivaid artikleid kõigest, mis puudutab kohvi, lugusid baristadelt ja ka teilt–kohvifännidelt.

Kui teil on lugusid, kuidas meie usaldusväärne sõber kohv on toonud päikest teie pilvisesse päeva, siis andke kindlasti teada!

Caffeine blogi on mõeldud kõigile kellele

  • Meeldib kohvi juua
  • Meeldib kohvi teha
  • Meeldib kohv

Minu nimi on Andre Leon ning olen Caffeine’s tegutsenud juba üle kolme aasta. Kuna eelmisel aastal oli piirangute tõttu kokku saamine keeruline, alustasime baristade motiveerimiseks ja koolitamiseks Caffeine podcastiga. Nüüd soovime kajastada meie eksperimente ja uurimisi ka laiemale publikule. Kohvi nautimisel hindan kõrge kvaliteediga kohvi, aga mida ma tegelikult jahin on terviklikku kogemust. See tähendab, et kohv on valmistatud suurepäraselt, aga lisaks sellele on veel ka soe keskkond ja atmosfäär kohviku näol. Usun, et pole midagi paremat, kui oled vihma kätte lõksu jäänud ning näed sooja valgustatud kohvikut–nagu laev tormisel merel näeb tuletorni–ning saad sinna põgeneda, et võtta üks hea kohv ja lihtsalt tunda, et kõik on hästi.

Andre Leon Rajaste
Kohvispetsialist